Säsongen är över


Hej på dig!

Helt plötsligt så är det november och med det så väl ordinarie golfsäsong över för denna gången.
Många undrar hur min första säsong har varit och om jag trivs på klubben.
Jag trivs kanonbra på klubben och säsongen har varit helt OK trots en seg start, då det var väldigt kallt under april och maj.

Glädjande att många ville utveckla sin golf då bokningar av lektioner gått som förväntat. Härligt också att 42 stycken gått nybörjarkurs varav dem flesta valde att teckna sig som medlemmar. Temakurserna har dock lockat färre än förväntat och bör nog ses över inför nästa säsong.
Men det som har varit säsongens höjdpunkt är alla härliga juniorer som kom till träning i ur och skur.
Några har också frågat hur min egen golf varit under säsongen. Det blev ”bara” 4 stycken Open-tävlingar i år med blandat resultat.

H50 SM Möre GK,156 spelare, T9:a med scorerna 76-71-74
Torreby Open, 87 spelare, T45:a med scorerna 79-76
Hovås Open, 143 spelare, T65:a med scorerna 74-77
Black Sunday Lysekil Holma GK, 17 spelare, 1:a med scoren 77

Snittscoren på 75,5 är lite för hög för att jag ska vara nöjd. Förklaringen ligger i dålig puttning. Men nu så här i elfte timmen verkar formen infunnit sig på greenerna, vilket bådar gott inför 2018.
Nästa års stora höjdpunkt blir mitt deltagande i måndagskvalet till Senior Open. Huvudtävlingen spelas på St. Andrews i Skottland och är för spelare som har fyllt 50 år. Det hade ju varit fräckt att få vara med i samma startfält med Jesper Parnevik, Bernhard Langer, Fred Couples, John Daly, Collin Montgomerie, Miguel Ángel Jiménez m.fl.

För att utvecklas som spelare så måste man sätta mål – Senior Open är mitt tydliga mål!

Har du satt några mål för nästa säsong?

Några har frågat om vinterträning och jag har kollat efter möjligheter med en fast plats för inomhusträning. Jag har inte hittat något i skrivande stund. Är det någon som har eller känner någon som vet om det finns lokaler runt Frillesås och Åsa? Hör av er i så fall!
Men först blir det efterlängtad semester! Apropå semester så planerar jag att arrangera en resa till Förenade Arabemiraten nästa november i samband med herrarnas Europatourfinal. Återkommer med mer info. så snart jag har alla detaljer på plats. Kan vara en bra idé att öppna ett sparkonto för detta fantastiska äventyr.

Så vill jag passa på att tacka alla som har tagit lektioner och gått på kurs, tack Adam, Hampus och Erik för hjälpen med juniorträningarna, tack alla andra som har tagit väl hand om mig!
Jag ser verkligen fram i mot nästa säsong och hoppas att fler vill utveckla sin golf!
Vi ses och hörs!
Juha