Säsongen 2019 är över

Hej på er alla!

I morgon är ordinarie bana stängd för i år! Med det så kan man säga att säsongen är över.

Det har varit en mycket bra säsong för mig och klubben med många nyfikna elever och kursdeltagare.

Ett stort tack till er alla som har tagit del av mina tjänster!

Men man ska aldrig ligga sig på latsidan! Det finns stundtals plats för mer att göra.

Fler borde fråga sin arbetsgivare om friskvårdsbidrag. Precis som förra året så blev 10-tal personer som utnyttjade denna fina möjlighet. Nu hoppas jag att flera tar vara på denna möjlighet till nästa säsong.

Fler till Nybörjarkurserna! Ett 40-tal personer har gått på nybörjarkurs i år igen där 80% blir medlemmar. Så en liten uppmaning till alla medlemmar. Ni är ju alla ambassadörer för vår fina klubb! Hör efter bland vänner, bekanta och kollegor. Nybörjarkurser omfattas av Friskvårdsbidrag för er som är anställda. Hör efter med din arbetsgivare!

Våra Juniorer kommer till träningarna i ur och skur. Roligt att många är så ivriga. Årets höjdare måste nog vara sommarlägret som lockade 44 juniorer. Det var 4 fartfyllda dagar. Tack till Johanna, Isac och Elias för era fina insatser. Kul att så många kommer på våra aktiviteter och att vi har föräldrar som engagerar sig i juniorverksamheten. Men som vanligt behövs det fler.

Fler och fler hittar till min verkstad med greppbyten och annat. Det tycker jag är bra för nya grepp gör susen för både svingen och bollträffen. Jag håller också på att kikar på möjligheten att erbjuda golfklubbor från ett eller två klubbmärken. Återkommer om detta under våren.

Mitt eget spel?

Golf brukar ju gå lite upp och ned, men i år har det verkligen gått ned för det mesta! Kanske är just detta tjusningen med golf, att aldrig veta när drömrundan slår till. En kort sammanfattning av min tävlingssäsong blir att första och sista rundan var bra och allt däremellan var si så där.

SGF H50 Serien Kinds GK, 121 spelare, Delad 11:a med scorerna 73-73

SGF H50 SM Romeleåsens GK, 156 spelare, Delad 52:a med scorerna 80-79-74

KM Sjögärde GK, 23 spelare, Delad 2:a med scorerna 77-79-82

SGF H50 Final Jönköpings GK, 69 spelare, Delad 51:a med scorerna 86-72

I vanlig ordning så är säsongens höjdpunkt måndagskvalet till The Senior Open. I år gick kvalet i Blackpool, England, och min tilldelade bana blev St. Annes Old Links med 156 spelare. Tidig starttid i 16-17 s/m vind i byarna. Äventyret tog slut redan efter 5 hål! Min förträffliga caddie, Dan Ericsson, och jag kämpade oss till en +10 runda och det krävdes en runda på par för att kvala in till The Senior Open. Förhoppningsvis får vi revansch nästa år i London.    

Ny säsong nya möjligheter! Det gäller också för dig som läser detta. Jag finns tillgänglig för lektioner från januari och framåt. Skicka epost eller ring mig om du önskar golfträning eller verkstadstjänster.

Erbjudande! Köp ett presentkort för 660 kr och få 3 x 25 min. lektioner. Spara 420 kr! Erbjudandet gäller t.o.m 12 dec kl. 14.00. Kan detta vara årets julklapp? Kontakta Servicecenter som numera har Swish och möjligheten att posta presentkort.                     

Ser fram i mot en ny säsong och passar på att önska er alla trevliga helger framöver och ett gott slut på säsongen 2019!

/Er Pro Juha

Semestertider

Hej på er!

Då har vi äntligen kommit in i semestertider igen! 
Som golftränare är man aldrig ledig från golfen under semesterveckorna. Juli är en intensiv månad med plats för golfutveckling och eget spel. Vi är ju några på klubben som provar vingarna på bl a SM.

Jag önskar alla lycka och välgång på dem gröna fälten.

Lektioner

Det finns massor av lediga tider för golfutveckling. Dock är jag inte på plats 11-14 juli då jag ska spela H50 SM på Romeleåsens GK i Skåne. Jag är även borta 19-23 juli då det nalkas Måndagskval till The Senior Open. Denna tävling en Majortävling för herrar 50+ och i år spelas i Blackpool, England.

Nybörjarkurser

Nästa nybörjarkurs är den 6-7 juli med 7 anmälda av 10 platser. Se alla andra datum på webbokningen.

Hur bokar man lektioner eller kurs?

Det finns tre sätt. 1. Haffa mig på rangen. 2. Här på nätet. 3. Ring in till Servicecentret.

Mer information finns här på min hemsida.

Ha det gött och svinga lugnt!
Juha

Säsongsstart 6 april

Hej alla!
Då är det ett faktum. Säsongen 2019 är här då banan öppnar nu på lördag 6 april!
Nu är det dags att ta tag i sving och utrustning.

Vi börjar med Veckoträningen där du tränar i grupp under 16 veckor. Det det finns EN plats kvar på Måndagar kl. 18-19 för hcp 20-54, EN plats kvar på Herrgruppen Måndag kl. 19-20. Det finns flera platser kvar i Damgruppen Torsdagar kl. 19.15-20.15.
Intresset för Tisdagar dagtid var stort. Det tog bara 4 dagar att fylla denna grupp. Med tanke på intresset så jag har lagt till en ny grupp som heter Dagtid Torsdagar kl. 10-11.

Samtliga grupper genomförs vid minst 5 betalande och börjar vecka 18. Du bokar din plats på webbokningen eller genom Servicecenter.

Demodagar
Klubbtillverkaren Ping är först ut med en demodag 12 april kl. 15-17. Kom och prova årets nyheter! Vill du ha en personlig anpassning på 25 minuter? Då kan du boka en tid! Kontakta Servicecenter.
Nybörjarkurser
Första kursen går av stapeln mellan 11-12 maj. För den som är ivrig så finns det möjlighet att boka Grönt-kort-privat. En anpassad kurs för dig som har ont om tid! Kontakta mig för mer information.

Håll i hatten! Nu kör vi!


Ny säsong med massor av nya möjligheter

Hej alla!

DET ÄR VÅR! Om än något svajande…

I vilket fall som helst, så står en ny säsong framför dörren. Nu gäller det att se över utrustningen och tekniken. För dig som vill börja eller utveckla din golf i år så kommer här lite matnyttig information. 

Bokningar via Servicecenter eller webbokning: Lektions-, och kursprogrammet är öppet.

Lektioner: Jag behåller förra årets priser på alla lektioner. För dig som vill satsa rejält i år så är det Värdekort som gäller. Rabatten ökar ju större värdekort du köper. Värdekortet är giltigt under 2019 och är mycket förmånligt. Passa på!

Kurser: I år satsar vi på dem som har genomgått en nybörjarkurs under 2017/2018 och som inte har riktigt kommit i gång. Första kursen är nu planerad till söndagen 2 juni.

Veckoträning: Denna populära kurs har samma upplägg med tider och grupper som förra året. Jag har planerat 4 grupper med 8 deltagare per grupp. Veckoträningen startar vecka 18 och pågår under 16 veckor med uppehåll v. 27-30.

Nybörjarkurser: Jag planerar att genomföra 8 stycken Nybörjarkurser under denna säsong. Den första kursen går av stapeln 11 maj. Hör efter med nära och kära! Tänk på att Friskvårdsbidrag kan numera användas för kurser över 1000 kr. För dig som är ivrig, eller inte kan helger, så finns det möjligheter att ta kursen privat. Vi lägger upp ett eget program.

Serielagsträning: Representerar du ett lag ska du ha fått information från din lagledare. Precis som förra året så planerar jag att genomföra ett träningspass på 3 timmar inkl. lunch per person. Datum för detta evenemang är 27 och 28 april. Anmälan via min hemsida under Tjänster och Kurser.

Juniorträning: Vi siktar mot stjärnorna för alla klubbens blivande stjärnor! En ny, rolig och spännande säsong väntar. Redan nu kan vi göra reklam för sommarlägret som genomförs sista veckan i juni. Du kan läsa mer om juniorkommitténs verksamhet på hemsidan under fliken JUNIOR.

Friskvård: Du som är anställd kan omfattas av friskvårdsbidrag. En arbetsgivare måste i så fall erbjuda alla anställda. Jag har satt upp några paketförslag, men det går bra att sätta ihop paket efter egna önskemål. Minimibeloppet är 1000 kr och maxbeloppet är 5000 kr per år. Kolla om din arbetsgivare erbjuder golf som friskvård!

Shop: Klubben har i år ett samarbete med Forsgården som har ett varusortiment från Sveriges största golfkedja, Golfstore. Detta innebär nya möjligheter för alla medlemmar. Jag har fått tillgång till några demoklubbor som finns i Studion. Det är framför allt klubbor från Callaway och Cobra. Utprovning efter överenskommelse! Passa på och prova årets nyheter! 

Verkstad: Har du gamla slitna grepp på dina klubbor? Då är det dags att byta. Jag erbjuder 10% rabatt på ditt set med minst 10 klubbor.

Är det något du undrar över så är du alltid välkommen att ta kontakt med mig!

Väl mött till en ny säsong!

Juha

Sammanfattning säsong 2

Hej på er alla!

För er som inte var med på höstmötet, så kommer här en liten sammanfattning i text.

Först och främst så vill jag tacka alla som tagit lektion eller varit på mina kurser. Jag är nöjd med säsongen och ser fram i mot fortsatta äventyr i golfens tecken.

Förra säsongen var det kallt långt in i maj och i år blev det rekordvärme. Vädret är som golfen, det går och upp och ner. Det är väl det som är tjusningen. Att man aldrig vet vad som kommer här näst.

Efter många års lobbande så blev golf slutligen klassat som friskvård. Ett 10-tal personer utnyttjade möjligheten att få friskvårdsbidrag från sina arbetsgivare. Det var glädjande och jag hoppas att flera tar vara på denna möjlighet till nästa säsong.

Juniorträningen har varit mycket givande efter nya gruppindelningar. Kul att så många kommer på våra träningar och att vi har föräldrar som engagerar sig i juniorverksamheten. Men som alltid så behövs det fler.

Att arrangera Nybörjarkurser är viktigt för klubbens verksamhet. Ett 40-tal personer har gått på kurs i år. Hoppas på fler kursdeltagare nästa år, så börja redan nu tala väl om golf och Sjögärde för vänner, bekanta och kollegor. Tänk på att Nybörjarkurser omfattas av Friskvårdsbidrag för er som är anställda. Hör efter med din arbetsgivare!

I vanlig ordning så har jag varit ute och tävlat i år. Det gick lite upp och ner. Här följer en summering av mina prestationer på dem kortklippta fälten.

H50 SM Halmstad GK,156 spelare, Delad 10:a med scorerna 73-73-75
Torreby Open, 115 spelare, 66:a med scorerna 72-83
Hovås Open, 126 spelare, Delad 65:a med scorerna 71-73
H50 Final Vara Bjertorp, 68 spelare, Delad 9:a med scorerna 73-76

Säsongens höjdpunkt var ju måndagskvalet till Senior Open på Lundin Links. Min eftermiddagsrunda påverkades av vind, en smula orutin, några felaktiga klubbval och en massa ”otur”. 600 spelare kämpade om 26 platser och på min bana med dryga 150 spelare spelades det om 6 platser. 78 slag var 8 för många denna gången. Nya tag nästa år med caddie som håller reda på alla avstånd.

Jag har fått några frågor om var jag befinner mig i vinter. Jag har tagit lite semester och finns tillgänglig för lektioner från januari och framåt. Maila eller ring mig om du önskar golfträning eller verkstadstjänster.

Ser fram i mot en ny säsong och passar på att önska er alla en riktigt trevlig jul med ett gott slut!

/Juha

Rapport från värmen

Värmen håller i sig! Den här sommaren kommer vi nog alla minnas, då vi har haft ett extremväder. Våra bönders odlingar och djur far illa, våra golfbanor spricker, unga och gamla får värmeslag och våra skogar brinner.

I allt detta så vill jag påminna om att det finns massor av lediga tider för lektioner och att veckoträningsgrupperna börjar igen nästa vecka.

Nästa Nybörjarkurs är 11-12 augusti. 09.00-14.30 båda dagarna!

Sedan så jag varit iväg och spelat lite tävlingar.

Först ut var SM H50 på Halmstad Södra med 156 spelare. Slutade på en 10:e plats efter 3 rundor på +5. Ingen medalj denna gången heller, men helt OK trots allt.

23 juli var det måndagskval till The Senior Open. Det var rekordmånga, nästan 600 spelare, som ville kvala in till pågående tävlingen som går på St. Andrews Old Course. Mitt kval gick på Lundin Links (1868) med dryga 150 spelare som krigade om 6 platser. Jag slutade på +7 och 9 slag från ett direktavancemang.

Hur som helst så var det en fantastisk upplevelse! Ser redan fram emot nästa års kval som går i området runt Blackpool i England.

Intresset verkar svalt för min resa till Dubai 16-25 november. Kanske har alla fått tillräckligt med sol och värma? Resan blir av om vi blir minst 12 resande.

Sista anmälningsdag är 10 Augusti !!!

Tills vi ses, ha det så gött!

Juha