Semestertider

Hej på er!

Då har vi äntligen kommit in i semestertider igen! 
Som golftränare är man aldrig ledig från golfen under semesterveckorna. Juli är en intensiv månad med plats för golfutveckling och eget spel. Vi är ju några på klubben som provar vingarna på bl a SM.

Jag önskar alla lycka och välgång på dem gröna fälten.

Lektioner

Det finns massor av lediga tider för golfutveckling. Dock är jag inte på plats 11-14 juli då jag ska spela H50 SM på Romeleåsens GK i Skåne. Jag är även borta 19-23 juli då det nalkas Måndagskval till The Senior Open. Denna tävling en Majortävling för herrar 50+ och i år spelas i Blackpool, England.

Nybörjarkurser

Nästa nybörjarkurs är den 6-7 juli med 7 anmälda av 10 platser. Se alla andra datum på webbokningen.

Hur bokar man lektioner eller kurs?

Det finns tre sätt. 1. Haffa mig på rangen. 2. Här på nätet. 3. Ring in till Servicecentret.

Mer information finns här på min hemsida.

Ha det gött och svinga lugnt!
Juha

Säsongsstart 6 april

Hej alla!
Då är det ett faktum. Säsongen 2019 är här då banan öppnar nu på lördag 6 april!
Nu är det dags att ta tag i sving och utrustning.

Vi börjar med Veckoträningen där du tränar i grupp under 16 veckor. Det det finns EN plats kvar på Måndagar kl. 18-19 för hcp 20-54, EN plats kvar på Herrgruppen Måndag kl. 19-20. Det finns flera platser kvar i Damgruppen Torsdagar kl. 19.15-20.15.
Intresset för Tisdagar dagtid var stort. Det tog bara 4 dagar att fylla denna grupp. Med tanke på intresset så jag har lagt till en ny grupp som heter Dagtid Torsdagar kl. 10-11.

Samtliga grupper genomförs vid minst 5 betalande och börjar vecka 18. Du bokar din plats på webbokningen eller genom Servicecenter.

Demodagar
Klubbtillverkaren Ping är först ut med en demodag 12 april kl. 15-17. Kom och prova årets nyheter! Vill du ha en personlig anpassning på 25 minuter? Då kan du boka en tid! Kontakta Servicecenter.
Nybörjarkurser
Första kursen går av stapeln mellan 11-12 maj. För den som är ivrig så finns det möjlighet att boka Grönt-kort-privat. En anpassad kurs för dig som har ont om tid! Kontakta mig för mer information.

Håll i hatten! Nu kör vi!


Ny säsong med massor av nya möjligheter

Hej alla!

DET ÄR VÅR! Om än något svajande…

I vilket fall som helst, så står en ny säsong framför dörren. Nu gäller det att se över utrustningen och tekniken. För dig som vill börja eller utveckla din golf i år så kommer här lite matnyttig information. 

Bokningar via Servicecenter eller webbokning: Lektions-, och kursprogrammet är öppet.

Lektioner: Jag behåller förra årets priser på alla lektioner. För dig som vill satsa rejält i år så är det Värdekort som gäller. Rabatten ökar ju större värdekort du köper. Värdekortet är giltigt under 2019 och är mycket förmånligt. Passa på!

Kurser: I år satsar vi på dem som har genomgått en nybörjarkurs under 2017/2018 och som inte har riktigt kommit i gång. Första kursen är nu planerad till söndagen 2 juni.

Veckoträning: Denna populära kurs har samma upplägg med tider och grupper som förra året. Jag har planerat 4 grupper med 8 deltagare per grupp. Veckoträningen startar vecka 18 och pågår under 16 veckor med uppehåll v. 27-30.

Nybörjarkurser: Jag planerar att genomföra 8 stycken Nybörjarkurser under denna säsong. Den första kursen går av stapeln 11 maj. Hör efter med nära och kära! Tänk på att Friskvårdsbidrag kan numera användas för kurser över 1000 kr. För dig som är ivrig, eller inte kan helger, så finns det möjligheter att ta kursen privat. Vi lägger upp ett eget program.

Serielagsträning: Representerar du ett lag ska du ha fått information från din lagledare. Precis som förra året så planerar jag att genomföra ett träningspass på 3 timmar inkl. lunch per person. Datum för detta evenemang är 27 och 28 april. Anmälan via min hemsida under Tjänster och Kurser.

Juniorträning: Vi siktar mot stjärnorna för alla klubbens blivande stjärnor! En ny, rolig och spännande säsong väntar. Redan nu kan vi göra reklam för sommarlägret som genomförs sista veckan i juni. Du kan läsa mer om juniorkommitténs verksamhet på hemsidan under fliken JUNIOR.

Friskvård: Du som är anställd kan omfattas av friskvårdsbidrag. En arbetsgivare måste i så fall erbjuda alla anställda. Jag har satt upp några paketförslag, men det går bra att sätta ihop paket efter egna önskemål. Minimibeloppet är 1000 kr och maxbeloppet är 5000 kr per år. Kolla om din arbetsgivare erbjuder golf som friskvård!

Shop: Klubben har i år ett samarbete med Forsgården som har ett varusortiment från Sveriges största golfkedja, Golfstore. Detta innebär nya möjligheter för alla medlemmar. Jag har fått tillgång till några demoklubbor som finns i Studion. Det är framför allt klubbor från Callaway och Cobra. Utprovning efter överenskommelse! Passa på och prova årets nyheter! 

Verkstad: Har du gamla slitna grepp på dina klubbor? Då är det dags att byta. Jag erbjuder 10% rabatt på ditt set med minst 10 klubbor.

Är det något du undrar över så är du alltid välkommen att ta kontakt med mig!

Väl mött till en ny säsong!

Juha

Sammanfattning säsong 2

Hej på er alla!

För er som inte var med på höstmötet, så kommer här en liten sammanfattning i text.

Först och främst så vill jag tacka alla som tagit lektion eller varit på mina kurser. Jag är nöjd med säsongen och ser fram i mot fortsatta äventyr i golfens tecken.

Förra säsongen var det kallt långt in i maj och i år blev det rekordvärme. Vädret är som golfen, det går och upp och ner. Det är väl det som är tjusningen. Att man aldrig vet vad som kommer här näst.

Efter många års lobbande så blev golf slutligen klassat som friskvård. Ett 10-tal personer utnyttjade möjligheten att få friskvårdsbidrag från sina arbetsgivare. Det var glädjande och jag hoppas att flera tar vara på denna möjlighet till nästa säsong.

Juniorträningen har varit mycket givande efter nya gruppindelningar. Kul att så många kommer på våra träningar och att vi har föräldrar som engagerar sig i juniorverksamheten. Men som alltid så behövs det fler.

Att arrangera Nybörjarkurser är viktigt för klubbens verksamhet. Ett 40-tal personer har gått på kurs i år. Hoppas på fler kursdeltagare nästa år, så börja redan nu tala väl om golf och Sjögärde för vänner, bekanta och kollegor. Tänk på att Nybörjarkurser omfattas av Friskvårdsbidrag för er som är anställda. Hör efter med din arbetsgivare!

I vanlig ordning så har jag varit ute och tävlat i år. Det gick lite upp och ner. Här följer en summering av mina prestationer på dem kortklippta fälten.

H50 SM Halmstad GK,156 spelare, Delad 10:a med scorerna 73-73-75
Torreby Open, 115 spelare, 66:a med scorerna 72-83
Hovås Open, 126 spelare, Delad 65:a med scorerna 71-73
H50 Final Vara Bjertorp, 68 spelare, Delad 9:a med scorerna 73-76

Säsongens höjdpunkt var ju måndagskvalet till Senior Open på Lundin Links. Min eftermiddagsrunda påverkades av vind, en smula orutin, några felaktiga klubbval och en massa ”otur”. 600 spelare kämpade om 26 platser och på min bana med dryga 150 spelare spelades det om 6 platser. 78 slag var 8 för många denna gången. Nya tag nästa år med caddie som håller reda på alla avstånd.

Jag har fått några frågor om var jag befinner mig i vinter. Jag har tagit lite semester och finns tillgänglig för lektioner från januari och framåt. Maila eller ring mig om du önskar golfträning eller verkstadstjänster.

Ser fram i mot en ny säsong och passar på att önska er alla en riktigt trevlig jul med ett gott slut!

/Juha

Rapport från värmen

Värmen håller i sig! Den här sommaren kommer vi nog alla minnas, då vi har haft ett extremväder. Våra bönders odlingar och djur far illa, våra golfbanor spricker, unga och gamla får värmeslag och våra skogar brinner.

I allt detta så vill jag påminna om att det finns massor av lediga tider för lektioner och att veckoträningsgrupperna börjar igen nästa vecka.

Nästa Nybörjarkurs är 11-12 augusti. 09.00-14.30 båda dagarna!

Sedan så jag varit iväg och spelat lite tävlingar.

Först ut var SM H50 på Halmstad Södra med 156 spelare. Slutade på en 10:e plats efter 3 rundor på +5. Ingen medalj denna gången heller, men helt OK trots allt.

23 juli var det måndagskval till The Senior Open. Det var rekordmånga, nästan 600 spelare, som ville kvala in till pågående tävlingen som går på St. Andrews Old Course. Mitt kval gick på Lundin Links (1868) med dryga 150 spelare som krigade om 6 platser. Jag slutade på +7 och 9 slag från ett direktavancemang.

Hur som helst så var det en fantastisk upplevelse! Ser redan fram emot nästa års kval som går i området runt Blackpool i England.

Intresset verkar svalt för min resa till Dubai 16-25 november. Kanske har alla fått tillräckligt med sol och värma? Resan blir av om vi blir minst 12 resande.

Sista anmälningsdag är 10 Augusti !!!

Tills vi ses, ha det så gött!

Juha

Säsongen 2018

Hej alla!

Det ser tyvärr ut som om det blir en sen säsongsstart i år. Men det hindrar inte att det är dags att börja planera årets träningssäsong. Några eldsjälar är redan igång med försäsongsträningen! Här följer nyttig information om årets upplägg.

Lektioner: Lektionsbokningen är öppen för lektioner och är bokningsbara fr.o.m. 16 april. Nytt för i år är fördelaktiga Värdekort där rabatten ökar ju  större värdekort du köper. Värdekortet är giltigt under 2018.

Kurs: Temakurser med fokus på sving, närspel och puttning. Första temakursen går av stapeln 19 maj. Kursbokningen öppnar 6 april.

Veckoträning: Årets upplägg liknar förra årets upplägg. Jag har planerat 4 grupper med 8 deltagare per grupp. Veckoträningen startar vecka 19 och pågår under 16 veckor med uppehåll v. 27-30. Kursbokningen öppnar 6 april.

Nybörjarkurs: Jag planerar att genomföra 10 stycken Nybörjarkurser under denna säsong. Om väder och förhållanden tillåter så går den första av stapeln 21 april. Vi har samma pris och upplägg som förra året. Hör efter med nära och kära! Tänk på att Friskvårdsbidrag kan numera användas för kurser över 1000 kr. Bokningen är öppen!

Serielagsträning: Precis som förra året så planerar jag att genomföra ett träningspass på 3 timmar inkl. lunch per person. Exakta datum och kostnad bestäms på lagledarmötet 23 april.

Juniorträning: Klubben har en utökad satsning på juniorerna. Det innebär fler grupper och vi kommer bl a att använda oss av ett verktyg från Svenska Golfförbundet som heter ”Golfäventyret”. Syftet är att lära sig grunderna i själva golfspelet. Mer information hittar du på Sjögärdes hemsida under fliken juniorer. Anmälan är öppen till dem olika träningsgrupperna.

Friskvård: Som du säkert har hört och läst om så har golfen äntligen hamnat på listan över aktiviteter som omfattas av friskvårdsbidrag. Jag har satt upp några paketförslag, men det går bra att sätta ihop paket efter egna önskemål. Minimibeloppet är 1000 kr och maxbeloppet är 5000 kr per år.

The Senior Open: Anmälan är gjord till Måndagskvalet för The Senior Open som spelas på 4 olika kvalbanor. 400 kvalspelare väntar nu på besked om vilken bana som man blir tilldelad. 6 juli meddelas detta och 23 juli smäller det! Årets upplaga av The Senior Open går på anrika St. Andrews i Skottland mellan 26-29 juli. Drygt 30 spelare kvalar in till detta evenemang. Blir jag en av dem?

Resan till Förenade Arab Emiraten: Äntligen klart! Resedatum 16-25 november med 24 platser. Mer information om resan hittar ni på min hemsida under fliken Tjänster. Välkommen till en riktigt häftig säsongsavslutning!

Min hemsida: På min egen hemsida som är länkad från Sjögärdes hemsida hittar du all information om lektioner, kurser och mycket annat. Här hittar du också webbokningen, men det går också bra att boka via Servicecenter.

Är det något du undrar över så är du alltid välkommen att ta kontakt med mig!

Glad påsk och väl mött till en ny säsong!
Juha