TrackMan

TrackMan är marknadens mest avancerade analysverktyg och används flitigt av många klubbtillverkare, instruktörer och professionella spelare. Tekniken bakom verktyget har sitt ursprung från världsledande försvarsmakter och består av en dopplerradar som mäter objekt i rörelse.

Under ett golfslag mäter TrackMan hela 26 exakta klubb- och bollparametrar och resultatet levereras omgående för analys. TrackMan är helt enkelt ett revolutionerande verktyg med ovärderlig information som beskriver orsak och verkan.

Dem mest grundläggande parametrarna.

Klubbhastighet

Bollhastighet

Klubbans infallsvinkel

Bollträff (Smash factor)

Bollens utgångsvinkel
Bollens rotation (Spinn)
Slagets längd

Träffytans vinkel i bollträff

Svingspår
Klubbans dynamiska loft
Användning av Trackman

Det finns flera olika användningsområden. Dels kan man prova ut ny utrustning med hjälp av TrackMan. Man ställer helt enkelt upp ett test mellan gammalt och nytt. Sammanställningen av testet analyseras och tolkas. Att ta hjälp av TrackMan under en lektion kan vara ett sätt att få en bättre förståelse för vad som händer med boll och klubba.

TrackMan Combine – är en spännande testfunktion som mäter din förmåga och skicklighet i en serie av 60 slag på slumpvis utvalda distanser. Man skulle kunna säga att detta är en form av golfslagets besiktning. Ett kul och nyttigt sätt att identifiera dina styrkor samt svagheter.

Besök gärna www.trackmangolf.com och lär dig mer.