Sammanfattning säsong 2

Hej på er alla!

För er som inte var med på höstmötet, så kommer här en liten sammanfattning i text.

Först och främst så vill jag tacka alla som tagit lektion eller varit på mina kurser. Jag är nöjd med säsongen och ser fram i mot fortsatta äventyr i golfens tecken.

Förra säsongen var det kallt långt in i maj och i år blev det rekordvärme. Vädret är som golfen, det går och upp och ner. Det är väl det som är tjusningen. Att man aldrig vet vad som kommer här näst.

Efter många års lobbande så blev golf slutligen klassat som friskvård. Ett 10-tal personer utnyttjade möjligheten att få friskvårdsbidrag från sina arbetsgivare. Det var glädjande och jag hoppas att flera tar vara på denna möjlighet till nästa säsong.

Juniorträningen har varit mycket givande efter nya gruppindelningar. Kul att så många kommer på våra träningar och att vi har föräldrar som engagerar sig i juniorverksamheten. Men som alltid så behövs det fler.

Att arrangera Nybörjarkurser är viktigt för klubbens verksamhet. Ett 40-tal personer har gått på kurs i år. Hoppas på fler kursdeltagare nästa år, så börja redan nu tala väl om golf och Sjögärde för vänner, bekanta och kollegor. Tänk på att Nybörjarkurser omfattas av Friskvårdsbidrag för er som är anställda. Hör efter med din arbetsgivare!

I vanlig ordning så har jag varit ute och tävlat i år. Det gick lite upp och ner. Här följer en summering av mina prestationer på dem kortklippta fälten.

H50 SM Halmstad GK,156 spelare, Delad 10:a med scorerna 73-73-75
Torreby Open, 115 spelare, 66:a med scorerna 72-83
Hovås Open, 126 spelare, Delad 65:a med scorerna 71-73
H50 Final Vara Bjertorp, 68 spelare, Delad 9:a med scorerna 73-76

Säsongens höjdpunkt var ju måndagskvalet till Senior Open på Lundin Links. Min eftermiddagsrunda påverkades av vind, en smula orutin, några felaktiga klubbval och en massa ”otur”. 600 spelare kämpade om 26 platser och på min bana med dryga 150 spelare spelades det om 6 platser. 78 slag var 8 för många denna gången. Nya tag nästa år med caddie som håller reda på alla avstånd.

Jag har fått några frågor om var jag befinner mig i vinter. Jag har tagit lite semester och finns tillgänglig för lektioner från januari och framåt. Maila eller ring mig om du önskar golfträning eller verkstadstjänster.

Ser fram i mot en ny säsong och passar på att önska er alla en riktigt trevlig jul med ett gott slut!

/Juha