Att läsa är – viktigt, roligt och härligt!

Målsättningen med att skriva barn- och ungdomsböcker med golf som tema är att introducera idrotten golf. Genom böckerna får barn, ungdom och vuxna en inblick i golf på ett pedagogiskt och humoristiskt sätt. Samtidigt vill jag bidra till ökad läslust för alla!

Jag har författat två stycken barn- och ungdomsböcker.

Malte och Moa spelar golf av Juha Saarinen

Utgivningsår: 2006

Golfinstruktören Juha Saarinens debutbok, som passande nog handlar om just golf. Men med spelet som lek och ur barnets perspektiv. Malte ska få besök av sin bästis Moa. När hon sedan till slut kommer bestämmer de sig för att den här dan ska de bygga en golfbana! Malte vet hur man gör eftersom han ibland får följa med sin morfar när han spelar golf. En enkel och effektiv historia om hur leken, spelet och fantasin tar över och förvandlar hus, hem och grå trist verklighet. Det som sedan gör att boken verkligen lyfter är Adbåges fantastiska, fantasirika bilder där soffor och mattor blir till läktare och golfgreen. Både kängurun och apan håller andan när det är som mest spännande. Alla djur i publiken jublar när Malte får in ett bra slag…

Första golfboken av Juha Saarinen

Utgivningsår: 2008

Kända golfspelare som Tiger Woods och Michelle Wie har gjort golfen mycket populär världen över. Det de har gemensamt är att de började spela som väldigt unga. Här har barn och ungdomar själva chansen att lära sig golf från grunden och bli duktiga golfspelare. I boken får de tips om utrustning, träning och får lära sig alla nödvändiga termer. De får också lära sig hur den perfekta svingen ser ut och hur man slår olika slag. Boken beskriver även spelets idé och taktik – från utslag till putt. Ju mer man lär sig och ju bättre man blir, desto roligare blir det. Handicap-systemet gör också att man kan spela mot och vinna över alla – kompisar, syskon eller föräldrar.

 

Pris: 150 kr

Pris: Tyvärr slutsåld